Memur Zammı İçin Enflasyon Farkı Hesaplaması Yapıldı! 2023 Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur Zammı İçin Enflasyon Farkı Hesaplaması Yapıldı! 2023 Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?
Yeni yıla artık sayılı haftalar kaldı. 2023'e yaklaşılmasıyla birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam oranı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa dair resmi bir açıklama bulunmasa da temmuz,...

Yeni yıla artık sayılı haftalar kaldı. 2023'e yaklaşılmasıyla birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam oranı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa dair resmi bir açıklama bulunmasa da temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı da hesaplandı.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesi için aralık enflasyon verileri bekleniyor. 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları sonrasında memur zammı için daha net bir tablo oluşacak ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ile birlikte, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Söz konusu hesaplamalara göre, memur maaşları için beş aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Memur Maaşı

Memur maaşlarındaki artış, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri sonrasında belli olacak. Bu nedenle, TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verisi memurlar tarafından yakından takip edilecek. Aralık ayı enflasyon rakamları beklenirken, beş aylık enflasyon farkı ile memur zammına ilişkin hesaplamalar yapılmaya başlandı.