Geleneksel Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası Başladı!

Geleneksel Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası Başladı!
27 ilden 500'den fazla sporcunun katıldığı, Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, çeşitli yaş gruplarından wushucular, geçit töreni ve gösteri yaptılar.Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, açılışta...

27 ilden 500'den fazla sporcunun katıldığı, Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, çeşitli yaş gruplarından wushucular, geçit töreni ve gösteri yaptılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, açılışta yaptığı konuşmada, Sakarya'nın Avrupa Spor Şehri unvanına kavuştuğunu ve Dünya Spor Başkenti olmak adına da uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparak çıtayı yukarı taşımak istediklerini söyledi.

Türkiye Wushu Kung Fu Fedeasyonu Başkan Bekili Abdurrahman Akyüz ise Türkiye'nin bu sporu dünyaya yayacağını belirtti.

Türk sporcuların elde ettiği başarılardan bahseden Akyüz, 'Biz wushuda dünyanın en iyi ülkeleri arasındayız. İnşallah kardeşlerimiz daha çok çalışarak dünya şampiyonalarında nice şampiyonluklar kazanacak.' dedi.

Sabah saatlerinde başlayan veteran müsabakaları, açık el yarışmalarıyla devam etti. Turnuvanın diğer günlerinde ise kısa ve uzun silah yarışmaları yapılacak. Şampiyona ise 25 Aralık Pazar günü sona erecek.